Becali face donaţii pentru Institutul Matei Balş, omul care a adus McDonald’s în România donează 5% din cifra de afaceri Ministerului Sănătăţii

Gigi Becali a făcut o donaţie considerabilă Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balş, în plină pandemie de coronavirus, după ce conducerea unităţii medicale i-a solicitat ajutorul săptămâna trecută.

Patronul FCSB a cumpărat un camion (la propriu) de produse și le-a donat la ”Matei Balș”, după ce scrisoarea de acolo l-a emoționat până la lacrimi, potrivit cancan.ro.

COVID – 19 se extinde RAPID – Primul caz de coronavirus confirmat în Bistriţa-Năsăud

Becali spune că va trimite încă un transport la spital

”Cei de la Matei Balș mi-au trimis o listă lungă fiindcă nu aveau nimic în spital! Am primit de la ei o cerere, prin care mi s-a solicitat ajutorul. Au spus că au nevoie de scaune, mese, mobilier, camere video, produse de curățenie, mopuri, televizoare, mai multe lucruri, pentru criza asta cu coranovirusul. Normal că i-am ajutat. S-au dus băieții și au cumpărat tot ce mi-au cerut în primă fază. Iar astăzi (luni – n.r.) am primit o altă listă de la ei, iar băieții au plecat deja să achiziționeze tot ce au nevoie. Cum să nu-i ajut?! Doamne ferește!”, a spus Gigi Becali.

Marian Alecu, decizie incredibilă pentru toate firmele sale

Becali nu este singurul mare om de afaceri care face asemenea gesturi. Acum câteva zile, toate firmele pe care le deține integral omul de afaceri Marian Alecu și familia sa au anunţat că vor dona 5% din cifra de afaceri din lunile martie și aprilie către Ministerul Sănătății, cu condiția ca banii să fie cheltuiți pentru prevenția și tratarea coronavirusului.

Vezi de medic român celebru a decis să nu mai vorbească despre coronavirus după ce a aflat că este cercetat de Parchet.

Alecu a declarat pentru Profit.ro că este vorba de zeci de mii de euro pe lună care nu vor rezolva problema epidemiei în România, însă demersul îi poate stimula și pe alți oameni de afaceri și companii să doneze în acest scop. „Eu și toate firmele pe care le dețin integral, alături de familia mea, vrem să donăm 5% din cifra de afaceri pentru lunile martie și aprilie către Ministerul Sănătății, care să folosească banii în încercarea de a stopa efectele coronaviruslui. Ministerul va decide dacă va transfera banii către Institutul Matei Balș sau alte spitale, dar ne dorim ca din ei să se achiziționeze tot ce este nevoie pentru prevenția și tratarea acestui virus”, a spus Alecu.

El a afirmat că este vorba de „niște zeci de mii de euro” pe lună și că știe că nu el, cu acești bani, va rezolva problema epidemiei de coronavirus, dar speră să sensibilizeze mediul de afaceri și, împreună, să poată ajuta România și românii în această situație extrem de grea. site news

Lasă un răspuns