Bătaie violentă în pușcărie, în dimineața de Crăciun. Un deținut a fost ucis

Un deţinut a murit, în dimineața de Crăciun, după ce a avut o încăierare violentă cu un coleg de celulă. Autoritățile române au declanșat o anchetă de urgență.

Bătaia a avut loc miercuri dimineaţă, în jurul orei 5.30, într-o celulă a Penitenciarului Giurgiu. Cei doi deţinuţi erau încarceraţi în regim de maximă siguranţă, fiind condamnaţi pentru fapte grave.

„Persoanele implicate în incident se aflau cazate în aceeaşi cameră de deţinere, conflictul spontan şi decesul deţinutului survenind în grupul sanitar al camerei, urmare aplicării unei lovituri. Personalul unităţii a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, în ciuda eforturilor medicilor fiind declarat decesul. Deţinutul prezumat agresor a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea efectuării unui control medical”, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Anchetă urgentă

Conducerea penitenciarului a declanşat o anchetă, iar o echipă de la Autoritatea Naţională a Penitenciarelor a ajuns în control la Giurgiu. 

„Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus deplasarea, la Penitenciarul Giurgiu, a unei echipe de specialişti de la nivelul aparatului central, coordonată de directorul Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, în vederea verificării cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului”, a mai spus sursa citată site news.

Lasă un răspuns