Băsescu vânează locul suprem de la Primăria Capitalei, însă vrea șters din arhiva Securității numele de Petrov

Băsescu vânează locul suprem de la Primăria Capitalei, însă vrea șters din arhivă numele de Petrov. Traian Băsescu a declarat, duminică, la RTV că e posibil să candideze la Primăria București ”dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte”. E vorba despre apelul față de decizia Curții de Apel, care a decis că fostul președinte și-a turnat colegii de facultate la Securitate, folosind numele de cod ”Petrov”.

Băsescu vânează locul suprem de la Primăria Capitalei, însă vrea șters din arhivă numele de Petrov

”Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte, să candidez. Am învăţat că în politică niciodată nu spui niciodată. Pot lua in consideraţie orice moment politic important. Alegerile locale sunt extrem de importante.

Sunt puţini dintre oamenii politici care, dacă s-ar aşeza pe scaunul primarului general, ar şti ce să facă. Pasajul Basarab, care s-a terminat, nu vedeți că se termină într-un semafor? Ditamai pasajul care trebuie să fluidizeze şi el se opreşte într-un semafor”, a declarat, duminică seară, Traian Băsescu, la România TV, citat de News.ro.

Băsescu a adăugat că prima opțiune a PMP la Primăria București rămâne susținerea lui Nicușor Dan, candidatul sprijinit de USR.

Citește și Băsescu l-a desființat pe Moise Guran: O panaramă. Va fi un rateu în politică. Are un mare deficit de caracter

”Sper să reuşim această alianţă (pentru sprijinirea lui Nicuşor Dan – n.r.) pentru că la mine incertitudinea e majoră deoarece va trebui să compar în faţa judecătorilor. Certitudinea e Nicuşor Dan”, a spus fostul președinte și primar general.

Băsescu a declarat că ar putea candida la Primăria Bucureștiului, din partea PMP, pentru că ”am lăsat un mandat neterminat”, făcând referire la anul 2004, când a candidat la prezidențiale și a câștigat.

„Și președinții spun prostii! Cum să riști primăria Capitalei mergând cu un candidat care să fie al tău. Președintele nu poate da ordine PMP-ului. Dacă eu mă duc la Tomac și îi spun: uite, am lăsat un mandat neterminat, nu vrei să candidez eu de la PMP? Cu cine sunt în competiție de la liberali? S-a grăbit! Și președinții, luați de val, fac erori.”, a spus Traian Băsescu. site news

Lasă un răspuns