Băsescu spune că PSD e cel mai favorizat de suprapunerea localelor cu parlamentarele

Europarlamentarul Traian Băsescu susține că, dacă alegerile locale s-ar organiza concomitent cu cele parlamentare PSD ar ieși cel mai bine. Băsescu spune că, datorită mașînăriei de partid, PSD ar avea un scor electoral mai bun la parlamentare decât dacă acestea ar fi organizate separat.

„Dacă cineva a făcut socoteli de suprapunere (a alegerilor anticipate – n.r.) pe locale a greșit-o rău de tot, pentru că PSD-ul se mobilizează cel mai bine la locale. Acolo fiecare primar, fiecare consilier PSD, și ei sunt două treimi, se mobilizează pentru ei. Și, dacă tot se mobilizează pentru ei, pune ștampila și pe partidul lui la legislative. Eu cred că liberalii, care sunt aliațîi noștri, dar eu vorbesc ca să îi și trezesc din visele aste. Liberalii trebuie să știe că mașînăria de partid a PSD-ului este mai puternică decât cea pe care au moștenit-o de la PDL.

Pe ce mașinărie electorală moștenită de bazează liberalii

PDL-ul avea a două mare mașînărie de campanie. Dar toți știam să PSD-ul are o mașinărie mai tare, mai eficientă decât a noastră. Deci să nu mizeze pe faptul că au structura de campanie a PDL-ului și că vor învinge PSD-ul în timp ce se desfășoară localele. Eu nu spun că PSD-ul va mai lua aceleași procente. Însă va lua procente mult mai bune decât dacă s-ar desfășura legislativele separat de locale. La locale ,PSD-ul se mobilizează maxim”, a susținut Traian Băsescu la România Tv.

Eurodeputatul PMP susține de asemenea că UDMR și PSD nu pot da jos guvernul. Asta fără „un grup de liberali de bine” care să voteze moțiunea de cenzuri anunțată de cele două formațiuni politice. „Marea greșeală a fost că au intrat la guvernare. Cine i-a pus să dea jos guvernul PSD? Trebuia să-i lase să dea jos pensiile, să dea toate cele și pe urmă să vină la guvernare, pentru că PSD-ul intrase pe o pantă de coborâre din care nu-i mai urcă nimeni. Așa, au început să frâneze căderea”, a spus Băsescu.

Vezi aici și analiza lui Băsescu despre criza declanșată de forțarea alegerilor anticipate.

Băsescu explică de ce a greșit grav PNL intrând la guvernare

El cataloghează drept o „mare greșeală” faptul că PNL nu a lăsat PSD să continue guvernarea. Asta ar fi dus la un declin mai accentuat al fostului partid de guvernare. „Sincer, nu cred că vor alegeri anticipate liberalii din 2 motive: guvernul încă poate adună puncte luând măsuri așteptate de populație (…). Liberalii sunt și ei oameni că noi toți: de ce și-ar pierde pensia de parlamentar, pentru că nu se da pensie decât la mandat întreg, deci de ce și-ar pierde pensia, că să facă hatarul cui? Și cred că sunt și liberali responsabili care zic de ce să băgăm țară în instabilitate politică pentru trei, patru luni?” a adăugat Băsescu.

Citește ce plan B are PSD dacă moțiunea de cenzură nu are suficente voturi să trântească Guvernul PNL.

Fostul președinte susține că nu crede că liberalii își doresc cu adevărat alegeri anticipate și că nici nu ar avea motive. „Marele adevăr este că acum, PSD-ul și UDMR-ul la un loc nu au o majoritate cu care să doboare guvernul. Pot fi optimiști doar dacă un grup de liberali de bine votează și ei moțiunea. Altfel nu au majoritatea necesară căderii guvernului”, a adăugat fostul șef al statului. (site news)

Lasă un răspuns