Băsescu rupe tăcerea: Coronavirusul va intra în România. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău

Băsescu rupe tăcerea. Fostul președinte a declarat, duminică seară, la B1TV, că în opinia sa „nu are cum să nu intre” coronavirusul în România, ținând cont de răspândirea virusului în Italia, țară unde trăiește una dintre cele mai mari comunități de români din afara granițelor.

Băsescu rupe tăcerea

„Coronavirusul va intra și în România, pentru că sunt un milion de români în Italia, nu are cum să nu intre. Nu ai cum să stăpânești acest virus dacă ai circulație de oameni. Deci trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Așa se și procedează, se ia varianta cea mai rea, dacă putem să-i facem față.

Marea problemă vor fi locurile de cazare în spitale. Putem transforma școli în locuri de dus bolnavii. Eu aș face-o azi, acum (cursele aeriene Italia-România, n.red.). Le-aș spune ‘Dragilor, avioanele cu care ați venit nu au scară, înapoi’”, a zis Băsescu.

Citește și Raed Arafat, premier al unui guvern de tehnocraţi, pentru lupta cu coronavirusul. Ce propune Victor Ponta

Fostul președinte a apreciat că „probabil va ajunge la rang de pandemie” la nivel global, „virusul ăsta pare a avea o capacitate incredibilă de a se răspândi și de a îmbolnăvi comunități întregi”.

Cel puțin 10 localități se află în carantină

Cel puțin 10 localități din regiunile italiene Lombardia și Veneto se află în carantină, după ce au fost confirmate cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Nimeni nu intră și nimeni nu părăsește localitatea, a anunțat premierul Italiei, Giuseppe Conte, după ce Guvernul său a emis un decret.

În total, aproximativ 50.000 de oameni sunt afectați de restricțiile impuse până acum de autoritățile italiene din cauza coronavirusului. Încă o persoană a murit, totalul ajungând, astfel, la 3 decese. În plus, a crescut și numărul îmbolnăvirilor. Acum sunt înregistrate 150 de cazuri.

Citește și Campanie de informare, cum ne salvăm viața de CONONAVIRUS COVID-19

Autoritățile din peninsulă au pus pus orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante și magazine. Românii din regiunile afectate sunt speriați și unii dintre ei vor să revină în țară. site news

Lasă un răspuns