Băsescu nu crede în strategia PNL-ului și desființează alegerile anticipate. Scenariu după DEMISIA lui Orban

Fostul președinte Traian Băsescu nu crede că premierul Ludovic Orban își va da demisia, în contextul alegerilor anticipate. Ba mai mult, Băsescu nu privește cu ochi buni aceste alegeri, fiind de părere că ar genera o criză politică nenecesară și neoportună.

„Până acum, n-am văzut niciun premier care să demisioneze de bunăvoie. Dimpotrivă, am văzut premieri care s-au baricadat. Ludovic Orban ar fi o excepție absolută, dar o excepție în condițiile în care nimic nu reclamă un asemenea gest.

Deci, după părerea mea, guvernul Orban a avut un început bunișor de mandat, pe imagine stau relativ bine, nimeni nu poate contesta o valoare crescută a actualului guvern în raport cu toate cele trei ale PSD-ului puse la un loc și i-ar rămâne să ducă guvernarea până la alegeri în condiții decente, cred că atât i s-ar cere”, a arătat fostul șef al statului.

Alegerile anticipate, condamnate de Băsescu

„De ce să mergem în anticipate mi-e greu să înțeleg”, a adăugat Traian Băsescu, intervievat telefonic la Digi24.

„Orban, în mod categoric, nu va merge ca un soldățel de plumb să-și depună demisia și să spună Și-acum hai să începem procedura! Este un politician crescut în partide, nu e un politician amator căruia să-i spui Faci asta! și el să execute, dacă nu-i corect să execute.

Eu cred că Orban va pune problemele foarte corect la un moment dat și-n spațiul public, dacă va fi nevoie”, a punctat Traian Băsescu.

Traian Băsescu spune că nu i se pare în nicio condiție oportună declanșarea de alegeri anticipate.

Ne băgăm singuri într-o criză politică

„Gândiți-vă că de la demisia premierului, urmează trei luni de incertitudini, adică ne băgăm singuri într-o criză politică în care nu ne cheamă nimeni, ne ducem așa, de năuci, într-o criză politică”, spune fostul președinte.

„Adică va fi foarte greu de înțeles în cancelariile aliate de ce un guvern fără probleme, tot mai adânc lăudat și la Uniunea Europeană, și în NATO, și în spațiul public ca un guvern al speranței se trezește peste noapte, pentru că are cineva hachița alegerilor anticipate, să abandoneze mandatul. Este inexplicabil”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.

„Este exact aceeași abordare a bunului plac” ca în precedentele dăți când PSD și-a dat jos propriile guverne, a arătat Traian Băsescu. „Nu se face după bunul plac al unuia, mai ales al unuia care e în afara guvernului. Discutam de Dragnea, acum discutăm de dl. președinte Iohannis! Care este obiectivul? Un rezultat mai bun?” – s-a întrebat Traian Băsescu.

(…) Nicio scădere de popularitate nu justifică nevoia de a face în halul acesta alegeri anticipate, împingând țara într-o criză politică timp de trei luni”, a argumentat Traian Băsescu. site news

Lasă un răspuns