Băsescu intervine în Dosarul Revoluției. Vrea OUG

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, intervine în Dosarul Revoluției și susține că Guvernul României ar trebui să emită o OUG care să reglementeze modul în care se judecă dosarul din 1989.

Traian Băsescu vrea OUG

„Nici nu putem ignora realitățile codului de procedură penală. În mod categoric, judecătorii nu își puteau permite încălcarea codului de procedură penală să facă o citare parțială a martorilor, a celor care au reclamat și așa mai departe. Cred eu, că acest proces va fi un proces cu o profundă semnificație și atunci putem să-l tratăm în mod special. Adică, ar trebui emisă o ordonanță de urgență, care să aibe în conținutul ei o înțelegere între judecători și Guvern asupra modului cum un astfel de proces se poate desfășura, pentru că, imaginați-vă că la fiecare termen vor trebui citați cei cinci mii de oameni care au o calitate în acest proces. 

Deci trebuie o ordonanță de urgență, special pentru acest proces și judecătorii de la Înalta Curte sunt cei care pot spune: mecanismul trebuie să fie următorul, unu, doi, trei, patru. Așa ceva nu se poate numi justiție”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Lasă un răspuns