Baron PNL, declarat primar incompatibil, a fost avansat ca demnitar

Costel Barbu, zis Bitanu’, este genul de politician care nu are nicio treabă cu politica, dar, cu toate astea, a fost avansat ca secretar general adjunct al Guvernului.

Deși ne-am fi așteptat să aibă ceva realizări pe scena politică, Bitanu’ se face remarcat prin apucăturile huliganice: a sărit să bată arbitrii la un meci de fotbal între sate, a organizat o răscoală împotriva unui om de afaceri care concesionase o baltă în Teleorman, a fost declarat incompatibil ca primar și, probabil, lista poate continua.

Influența politicianului Costel Barbu se învârte în jurul comunei Suhaia din judeţul Teleorman, aflată la câţiva kilomteri de Dunăre. În 2008, Bitanu’ a fost ales primar din partea PDL, deși regiunea era dominată de PSD, scrie Adevărul.

Pentru a-și asigura spatele, Barbu a organizat un „Sfat al bătrânilor“, unde bărbaţii satului dezbăteau problemele din comunitate. Pentru femei, a organizat excursii la mănăstirile din Moldova.

De departe, cea mai tare informație despre acest Bitanu’ datează din 2013, când, aflat deja la al doilea mandat în fruntea comunei, a fost găsit incompatibil de ANI. Ca primar, era şi şeful soţiei sale, Polexia, referent în cadrul Compartimentului Impozite şi Taxe Locale, Control Comercial şi Urbanism. Legea interzice afacerile de familie în funcţii publice. Doi ani mai trziu, prefectul din Teleorman (la acea vreme, Carmen Dan) l-a demis din funcţia de edil. 

Orban a mizat pe Barbu

La finalul săptămânii trecute, Ludovic Orban l-a promovat pe Costel Barbu în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

În prezent, Bitanu e singurul demnitar din Guvern care nu şi-a publicat nici CV-ul, nici declaraţia de avere. (sitenews)

Lasă un răspuns