Barna și Cioloș intensifică războiul cu Orban și PNL, pe care îi acuză de un troc politic ieftin

Barna și Cioloș intensifică războiul cu Orban și PNL, pe care îi acuză de un troc politic ieftin. Alianța USR / PLUS pare să fi schimbat de la începutul anului strategia pentru alegerile din acest an și se poziționează tot mai apăsat în opoziție cu liberalii și guvernul, percepuți drept principalul inamic. La precedentele alegeri, europarlamentarele și prezidențialele din 2019, alianța atacase aproape exclusiv PSD.

Barna și Cioloș intensifică războiul cu Orban și PNL, pe care îi acuză de un troc politic ieftin

Atacurile liderilor USR / PLUS s-au întețit în ultima perioadă, după ce Dan Barna și Dacian Cioloș au vorbit de o posibilă înțelegere de tip USL 2 între PNL și PSD pentru a sacrifica alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Ultimele torpile în direcția guvernului le-au lansat Cristian Ghinea, care l-a atacat pe ministrul Boloș pentru OUG-ul retras, și Clotilde Armand, angajată într-o dispută cu liberalul Sabin Sărmaș, președinte la Autoritatea pentru Digitalizarea României.

„OUG-urile lui Boloș au murit, dar metehnele PSD-iste rezistă”, se intitulează declarația de presă dată publicității joi de europarlamentarul USR Cristian Ghinea.

”E oficial deci, PM Ludovic Orban i-a omorât OUG-urile lui Boloș și l-a muștruluit. A inclus și ceva declarație despre pârâcioșii care fac rău României. Așa zicea și PSD.

În loc să recunoască cinstit că au dat-o în bară și că am avut dreptate, o dau pe partea de frecat buricul naționalist. Nu știu la ce se referă PM cu pâra, am scris în România, și le-am zis direct în față ce am avut de spus, nu a fost vuiet la Bruxelles pe OUG-urile astea”, se arată în textul declarației lui Ghinea.

Europarlamentarul USR se referă la OUG-ul retras, prin care Guvernul intenționa să reglementeze o viitoare structură care să gestioneze fondurile europene pentru bugetul 2021 – 2027.

Tot în aceste zile asistăm la o dispută între europarlamentara USR Clotilde Armand și Sabin Sărmaș, președinte la Autoritatea pentru Digitalizarea României. Armand a adus din nou în discuție portalul e – România, nefuncțional deși pentru el s-au cheltuit 12 milioane de euro.

Cioloș torpilează PNL

Miercuri seara, a venit rândul lui Dacian Cioloș să le reproșeze liberalilor că alegerile în două tururi au fost sacrificate și că nu îi înțelege pe liberali de ce nu și-au asumat răspunderea de la bun început, spunând că există mai multe supărări în privința PNL, dar că e mai bine cu liberalii la guvernare, decât cu PSD.

Citește și Scandal între Clotilde Armand și demnitarul PNL de la șefia Autorității de Digitalizare: miza, un tun de 12 mil. € tras de liberali

PNL a răspuns aluziv sau deloc, preferând de regulă să ignore atacurile USR/PLUS. De regulă, liderii liberali le reproșează public celor de la USR și PLUS faptul că au fugit de răspundere și că nu și-au asumat actul guvernării. site news

Lasă un răspuns