Bărbatul din Gorj nu mai are coronavirus, potrivit testului la care a fost supus din nou

Bărbatul din Gorj nu mai are coronavirus, testul la coronavirus fiind negativ pentru acesta. El este izolat la Institutul „Matei Balș”.

Bărbatul din Gorj, supus unui nou test

Dacă și următorul test va fi negativ, acesta va fi considerat vindecat.
Pacientul din județul Gorj depistat cu noul Coronavirus (COVID-19) a fost retestat vineri. Testele au avut rezultat negativ, au informat reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase „prof.dr. Matei Balș”,.

Pacientul, supus testelor a treia oară

Aceștia au anunțat că, în următoarea perioadă, pacientul va fi testat a treia oară. Dacă rezultatul va fi tot negativ atunci pacientul este considerat vindecat și va fi externat. După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină, anunță Grupul de comunicare strategică. Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical. El este izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală.

Citește și: BREAKING NEWS Două noi cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate în Romania

În România este confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

În acest moment, 182 de persoane se află în carantină, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 33) cu privire la Coronavirus.

Potrivit sursei citate, în acest moment, 47 de persoane se află în carantină, iar 8.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Diferențele față de datele transmise la ora 10.00 provin din cauza faptului că Direcția de Sănătate Publică Gorj a transmis incorect datele pentru informarea din prima parte a zilei, se arată în buletin.

Totodată, în județul Gorj a fost înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de „neglijență în serviciu”. Polițiștii și procurorii s-au autosesizat ca urmare a informațiilor comunicate public de către Ministerul Sănătății. site news

Lasă un răspuns