(VIDEO) Bărbat târât pe hol şi dat afară cu mătura din Spitalul din Reşiţa

Un bărbat ar fi fost amenințat cu mătura şi târât afară din Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Reşiţa de mai mulți angajați ai unității medicale. Conducerea spitalului a început o anchetă în acest caz, angajații riscând de la avertisment până la desfacerea contractului de muncă.

Bărbat alungat cu mătura din spital

Incidentul s-a petrecut în data de 17 ianuarie şi a fost filmat de o persoană care se afla pe holul spitalului. În imaginile care au ajuns în spaţiul public se vede cum un bărbat care stă pe o bancă este ameninţat cu mătura de un angajat al spitalului, care îi cere să plece. Câteva momente mai târziu, alţi doi angajaţi ai spitalului vin şi îl târăsc pe bărbat pe jos, pe hol, spre ieșire.

Imaginile au ajuns şi la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, care a dispus o anchetă. Potrivit managerului instituţiei, Waldemar Murgu, protagoniştii sunt doi infirmieri şi un brancardier, iar bărbatul scos cu mătura este o persoană care şi-ar fi făcut un obicei din a sta pe holurile spitalului.

Vezi cazul Bărbat din Brăila a mîncat o păsăre ocrotită, care avea montat emițător

„Cele trei persoane, adică doi infirmieri şi un brancardier, în data de 27 ianuarie, adică săptămâna viitoare, au fost convocaţi la Comisia de Disciplină. Eu nu am o calitate legală să-i întreb ce s-a întâmplat, dar Comisia le-a cerut o notă de relaţii şi, în funcţie de ce au scris acolo, vor fi communicate către mine măsurile care se impun.

Nu tolerez niciun act de indisciplină

Eu nu tolerez niciun act de indisciplină. După câte am înţeles, era o persoană care nu era bolnav, adică nu era pacient, era în stare avansată de ebrietate, făcuse mizerie. Noi nu avem firmă de pază, doar că procedura spune că ei ar fi trebuit, dacă era un caz social, să anunţe Asistenţa Socială, iar dacă pacientul era recalcitrant şi băut, trebuia anunţată şi chemată Poliţia, Poliţia Locală.

Sancţiunile, conform Codului Muncii şi Regulamentului Intern, pot fi de la avertisment, ceea ce e puţin probabil, şi până la desfacerea contractului de muncă, în funcţie de gravitatea faptei fiecăruia în parte”, a declarat Waldemar Murgu, managerul SJU Reşiţa. site news

Lasă un răspuns