Bărbat revenit din Italia, despre care s-a spus că s-a vindecat de coronavirus, este în continuare infectat

Prefectura Suceava a anunţat că un bărbat de 71 de ani, revenit din Italia și diagnosticat cu coronavirus, în urmă cu două săptămâni, s-a vindecat, însă, ulterior, a revenit asupra informaţiei. Pensionarul din comuna Mălini nu a scăpat de virusul COVID-19 şi va mai rămâne internat în spital încă o săptămână.

Bărbatul, care suferă şi de o boală cronică destul de gravă, este în continuare internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde va mai sta încă şapte zile.

Ce spun autoritățile despre pacientul revenit din zona roșie

„În urma clarificărilor solicitate de către prefectul judeţului Suceava reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a reieşit faptul că, în cursul zilei de ieri (n.r. – duminică) şi în după amiaza zilei de astăzi (n.r. – luni), au fost prelevate mai multe probe pacientului internat. În urma analizei probelor prelevate, în după amiaza zilei de astăzi (n.r. – luni) a reieşit necesitatea prelungirii perioadei de tratament pentru încă 7 zile”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Suceava într-un comunicat.

Potrivit Adevărul, Prefectura Suceava anunţase iniţial că bărbatul de 71 de ani, diagnosticat cu coronavirus, în urmă cu două săptămâni, s-a vindecat.

Originar din comuna Mălini, bărbatul a luat virusul din Italia, de unde s-a întors acasă cu un autocar.

“Până la data prezentului comunicat, la nivelul judeţului au fost testate 131 de persoane, iar pentru 129 dintre acestea rezultatul a fost negativ. Prefectul judeţului Suceava, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsuri imediate pentru gestionarea corespunzătoare a situaţiei generate de noul caz de infecţie cu coronavirus confirmat în judeţul Suceava.

Județul Suceava s-a mobilizat

Astfel, în data de 13.03.2020, prefectul judeţului Suceava a solicitat autorităţilor administraţiei publice să intensifice activitatea de identificare a spaţiilor necesare pentru carantinarea persoanelor ce vin din zonele de risc, astfel încât să fie asigurată o rezervă permanentă şi să nu existe sincope în modul de organizare a acestei activităţi.

De asemeni, prefectul judeţului Suceava a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să procedeze la evaluarea cu celeritate a condiţiilor igienico- sanitare din noile spaţii de cazare disponibile, iar în cazul respectării prevederilor în domeniu, acestea să fie supuse aprobării în cadrul şedinţelor de comitet”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.

În judeţul Suceava, sunt monitorizate la domiciliu 559 de persoane, dintre care 314 persoane care s-au întors din zonele de risc. În ultimele 24 de ore, au ieşit din autoizolare 107 de persoane. În spaţiile de carantină instituţionalizată sunt cazate 132 de persoane. site news

Lasă un răspuns