Bărbat din Brăila a mîncat o păsăre ocrotită, care avea montat emițător – resturile, găsite la câine

Un bărbat din județul Brăila este cercetat de poliție sub suspiciunea de braconaj. În curtea lui, a fost găsit emițătorul pe care ornitologii i l-au pus unei gâște cu gât roșu, pasăre extrem de rară, protejată de lege. În curtea lui au fost descoperite resturile cu care bărbatul își hrănise câinele, gâsca fiind, cel mai probabil, mâncată de el. Lângă resturile de pasăre au fost găsite inelele ornitologice și emițătorul care l-a dat de gol pe bărbat.

Vezi aici cum braconierii ajung să se împuște între ei la partidele ilegale de vânătoare.

Mesajul trist al cercetătorilor, în ce proiect era folosită această pasăre

„Lună extrem de neagră pentru o specie protejată – gâsca cu gât roșu. Din decembrie până acum, am pierdut 3 exemplare cu emițător. Ultima din ele, Emilia, a fost găsită azi în curtea unui sătean din Victoria, județul Brăila. Resturi din pasărea protejată de lege fuseseră date …la câine. Lângă bucăti din ea, emițătorul și inele ornitologice aplicate de specialiștii din proiectul Safe Flight for Redbreasts, în care suntem parteneri. Vom reveni cu informații. Alături de biologi, la Victoria se află și autoritățile române care anchetează acest caz – pentru că este un posibil caz de braconaj”, precizează într-un mesaj Societatea Ornitologică Română.

Citește aici ce pățesc chinezii care mănâncă animale din specii protejate de lege.

Românii habar n-au ce animale sunt protejate de lege și nici nu le pasă

În România, există o mulțime de mamifere, păsări, pești și broaște țestoase care sunt protejate prin lege. Asta tocmai pentru ca aceste specii rare să nu dispară, la fel cum s-a întâmplat cu alte animale. Printre acestea sunt castorul, zimbrul, marmota sau vulturul zăgan. Animalele protejate prin lege sunt cele care, indiferent de anotimp ori de locul în care acestea se află, nu pot fi împușcate ori tăiate. De la un an la altul, mii de specii de animale rare sunt pe cale de dispariție. Asta tocmai din cauza faptului că ajung să fie vânate ori nu mai au o sursă de hrană. De asemenea, un factor important ce duce la scăderea numărului de exemplare dintr-o anumită specie este și distrugerea ariilor protejate de braconaj. (site news)

Lasă un răspuns