Bărbat care și-a ars fosta iubită de vie, executat pe scaunul electric în America

Statul american Tennessee l-a executat pe scaunul electric pe Leroy Hall Jr, condamnat pentru asasinarea iubitei, arsă de vie în 1991. Hall, în vârstă acum de 53 de ani, a fost declarat mort joi, la ora locală 19:26, după două şocuri electrice. El a ales scaunul electric ca metodă de execuţie în detrimentul unei injecţii letale. Este cel de-al patrulea deţinut în ultimul an şi ceva, în Tennessee, care preferă să moară electrocutat. Niciun alt stat nu a utilizat scaunul electric din 2013.

Și-a ars de vie iubita în mașina

Hall a fost executat joi pentru uciderea fostei sale iubite, Traci Crozier. La acea vreme, cei doi aveau 24 şi, respectiv, 22 de ani. Cu câteva săptămâni înaintea crimei, Crozier rupsese relaţia cu Hall, care dura de 5 ani. Hall a stropit cu benzină vehiculul lui Crozier cu ea în interiorul maşinii şi i-a dat foc. Tânăra a suferit arsuri pe 95% din corp şi a murit câteva ore mai târziu la spital.

A 21-a execuție pe scaunul electric în SUA, în 2019

Medicii de la spitalul unde a murit Crozier au declarat că rănile tinerei au fost cele mai grave din cariera lor. Arestat, asasinul a recunoscut că i-a dat foc lui Crozier pentru că aceasta nu a vrut să reînnoade relaţia şi l-a luat în derâdere. Execuţia lui Hall a fost cea de-a treia din acest an în Tennessee şi a 21-a la nivelul ţării. De când justiţia din Statele Unite a restabilit pedeapsa cu moartea în 1976, au fost executate 1.511 persoane, 12 în acest stat american.

Lasă un răspuns