Banii aflați în circulație, băgați în carantină. Prima țară europeană care ia această măsură anti-coronavirus

Banii aflați în circulație pot transmite coronavirus. Banca Națională a Ungariei (MNB) a anunțat că va supune unei „carantine” bancnotele de forinți și alte monede aflate în circulație în țară, ca măsură de dezinfecție.

În acest proces, bancnotele învelite într-o peliculă retractilă vor fi înmagazinate într-un container timp de două săptămâni și apoi vor fi supuse unui tratament termic la temperaturi de între 160 și 170 grade Celsius, potrivit portalului hvg, citat de EFE marți.

Banii aflați în circulație, băgați în carantină

Ungaria este prima țară europeană care utilizează această tehnologie, aplicată deja în China și Coreea de Sud, pentru a evita contagierea cu noul coronavirus prin intermediul banilor.

Un studiu elaborat de epidemiologi ai guvernului chinez asigură că virusul de la Wuhan (COVID-19) poate trăi „mai multe zile” pe suprafețele infectate cu picături respiratorii, inclusiv pe hârtie, ceea ce sporește riscul de contagiere, dacă o persoană le atinge și duce apoi mâna la gură sau la nas.

Potrivit studiului, timpul în care coronavirusul supraviețuiește pe o suprafață depinde de factori precum temperatura: de exemplu, la 37 de grade poate trăi între două și trei zile pe suprafețe ca sticla, pânza, metalul, plasticul sau hârtia.

Citește și Klaus Iohannis le cere românilor să evite deplasările.”Fac apel la responsabilitatea tuturor”

Autorii studiului au concluzionat că virusul poate supraviețui în aer cel puțin 30 de minute și se poate răspândi la o distanță de până la 4,5 metri.

În Ungaria au fost confirmate până la această dată 12 cazuri de Covid-19. site news

Lasă un răspuns