Bani destinați pentru flagrante, în buzunarul procurorilor, au profitat de haosul contabil de la DIICOT și Parchetul General

Bani destinați pentru flagrante, în buzunarul procurorilor, au profitat de haosul contabil de la DIICOT și Parchetul General. Un milion de lei, bani destinaţi pentru înscenarea unor flagrante, a fost pierdut în haosul contabil de la DIICOT şi Parchetul General, scrie cotidianul Jurnalul.

Bani destinați pentru flagrante, în buzunarul procurorilor

Curtea de Conturi a descoperit că procurorii s-au servit din aceste fonduri fără a mai face deconturi sau raportări exacte pentru modul de cheltuire a banilor.

Pentru că nu au fost respectate regulamentele, banii pentru flagrant delicte şi operaţii sub acoperire, mai exact plăţile pentru informatori, nu au putut fi controlate.

Din cauza haosului contabil, inspectorii Curţii de Conturi n-au putut verifica cheltuielile din perioada 2016-2018, mai scriu jurnaliştii.

Într-un limbaj diplomatic, Raportul public al Curții de Conturi pe 2018 menționează „unele abateri de la legalitate și regularitate în ceea ce privește cheltuielile efectuate la nivelul Ministerului Public – PÎCCJ pentru organizarea și constatarea infracțiunilor flagrante”.

Au profitat de haosul contabil de la DIICOT și Parchetul General

Misiunea de audit a constatat că în procesul de administrare a resurselor alocate pentru flagrant delicte, „situațiile financiare nu oferă o imagine fidelă a poziției financiare, a performanței financiare și a celorlalte informații referitoare la activitatea desfășurată”.

Citește și Gigi Becali, somat să își retragă banii din bancă. Ce probleme are milionarul din Pipera

Altfel tradusă, formularea din raport arată că în Parchetul din vârful ierarhiei Ministerului Public nu există evidențe clare privind utilizarea acestor fonduri, ceea ce denotă că „modul de administrare a patrimoniului, precum și execuția bugetului de venituri și cheltuieli, nu respectă în totalitate principiile de regularitate”.

Un mic „haos” în luarea deciziilor și a răspunderii pentru gestionarea banilor pleacă din faptul că „nu există o procedură operațională cu privire la cheltuielile efectuate la nivelul MP-PÎCCJ pentru organizarea și constatarea infracțiunilor flagrante”. site news

Lasă un răspuns