Bancomat aruncat în aer, la Sinaia: procedura a devenit un adevărat fenomen în zonă

O explozie a avut loc, luni dimineaţă, la un bancomat din Sinaia. Zona a fost împânzită de anchetatori. Bancomatul aruncat în aer se află lângă hotelul Bastion. Unitatea de cazare se află într-o zonă împădurită, la marginea oraşului, pe drumul spre Castelul Peleş, scrie Ziarul Incomod. Prejudiciul nu a fost încă stabilit. „În această dimineață, în jurul orelor 04:00, am fost sesizați cu privire la faptul că pe raza localității Sinaia, a avut loc o explozie la un bancomat amplasat lângă o unitate hotelieră. La acest moment, o echipă operativă efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, clarificării stării de fapt și identificării autorilor”, au anunţat reprezentanţii IPJ Prahova.

Câte bancomate au sărit în aer în Brașov, coincidențe suspecte

Nu e prima oară când în județul Brașov sunt atacate bancomate prin acest procedeu. Astfel, chiar pe 29 decembrie 2019, un bancomat din Poiana Brașov a fost aruncat în aer. Bancomatul era amplasat la intrarea unui restaurant. Hoții au reușit să fure peste 100.000 lei.

Citește și despre accidentul grav petrecut la Baia Mare, oameni spulberați pe trecerea de pietoni.

Reprezentanții Poliției Brașov afirmă că din primele cercetări a rezultat faptul că bancomatul fusese alimentat, cu doar o zi înainte, cu 107.000 lei și 1.000 de euro.

„În această dimineață, Poliția stațiunii Brașov a fost sesizată cu privire la faptul că un bancomat amplasat în curtea unui local din Stațiunea Poiana Brașov ar fi distrus. Echipa operativă (…) efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, clarificării stării de fapt, identificării autorilor. Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov”, au spus reprezentanții Poliției Brașov.

În urmă cu exact un an, o explozie s-a produs la sucursala unei bănci din oraşul Braşov. Potrivit informaţiilor de atunci, hoții au aruncat în aer bancomatul. Din bancomatul detonat lipseau la momentul respectiv 160.000 de lei.

Cel mai rapid furt din istorie, bancomat săltat în 37 de secunde

În acelaşi cartier, în septembrie 2014, hoţii au furat, în 37 de secunde, un seif de 50 de kilograme din sucursala unei bănci. Atunci, patru persoane au furat o mașină, au mers în cartierul unde se afla sucursala și au furat seiful în 37 de secunde. Câteva luni mai târziu, în aprilie 2015, oamenii legii i-au identificat pe cei implicați în această lovitură și s-a pus în mișcare acțiunea penală. Prejudiciul cauzat a fost de 300.000 lei. site news

Lasă un răspuns