Avocatul Poporului va sesiza la CCR Ordonanța de Urgență privind spitalele private, se mai gândește și la cea privind antiicpatele

Renate Weber, avocatul Poporului, a declarat, pentru Digi24, că sesizarea la Curtea Constituțională a OUG pe sănătate este pregătită și că va fi înaintată la începutul săptămânii viitoare. De asemenea, Avocatul Poporului ar putea decide săptămâna viitoare dacă va sesiza sau nu Curtea Constituțională în legătură cu Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate, a declarat, sâmbătă, la RFI, Renate Weber.

Ordonanța de Urgență care prevede că pacientii cu boli cronice – care suferă de boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli neurologice, tuberculoză, HIV/SIDA – dar și cei care reprezintă urgențe medicale, vor putea fi tratați și în spitalele private a fost publicată miercuri după-amiază în Monitorul Oficial, a anuntat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Citește și Victor Costache: Ordonanța de Urgență privind spitalele private a fost publicată în Monitorul Oficial

Ordonanța privind anticipatele trebuie să stea la rând, e coadă la sesizări

Renate Weber a declarat, la RFI, că Avocatul Poporului ar putea decide sâmbătă dacă va sesiza CCR în legătură cu un posibil conflict constituțional cu privire la OUG pe anticipate.

Citește și Orban n-a cedat, ordonanța privind anticipatele a fost publicată în Monitorul Oficial.

”Din perspectiva noastră, există eventuale probleme cu toate Ordonanțele de Urgență sau cu fiecare în parte, mai bine spus, în sensul în care noi evident le analizăm și în funcție de ce rezultă din analiza noastră, decidem dacă sesizăm sau nu CCR. Adică nu vom face o sesizare în bloc pe toate cele 25 sau mă rog, câte rămân să fie publicate în Monitorul Oficial, dar pe măsură ce ele apar în Monitorul Oficial, intră în analiza noastră”, a declarat Weber.

Avocatul Poporului spune că OUG privind alegerile trebuie să își aștepte rândul: ”E un lucru de care ne vom ocupa. Sunt mai multe care își așteaptă rândul, pentru că am primit și din partea Asociației Elevilor, în legătură cu statutul cadrelor didactice. Avem mai multe. E și OUG privind serviciile de sănătate, deci avem mai multe în analiză (…). Săptămâna viitoare vom decide”.

ȘI PSD își pune speranța În Avocatul Poporului și CCR

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că va cere și el Avocatului Poporului să conteste Ordonanța de Urgență privind anticipatele la Curtea Constituțională. Acesta a repetat după ședința Comitetului Executiv că PSD dorește respectarea Constituției pentru organizarea anticipatelor.

Marcel Ciolacu, șeful interimar al PSD, spune că președintele României și-ar fi exercitat „discreționar” atribuțiile la desemnarea lui Orban ca premier după demiterea sa prin moțiune de cenzură. site news

Lasă un răspuns