Avocatul care acuză că SOV este pus pe culoarul condamnaților la moarte

Avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu acuză că acesta face parte din deținuții aflați „pe culoarul morții”. El spune că starea sa de sănătate s-a agravat considerabil și că acesta ar fi trebuit să fie liber încă de acum 8-10 luni.
Dan Chitic publică un amplu mesaj pe Facebook, în care vorbește despre situația clientului său. Vîntu este la închisoare pentru a ispăși o pedeapsă de 11 ani. Totul după că lui Vîntu i s-a refuzat recent cererea de eliberare condiționată. 

Cum execută sistemul condamnații celebri

Sub numele „Culoarul condamnaților”, postarea avocatului începe cu o referire la ”unele persoane ale căror atitudini sau fapte au produs un impact atât de mare asupra mentalului colectiv încât acestora le este practic imposibil să scape de stigmatul vinovăției”. Alte persoane, intrate în ”coliziune cu interesele Sistemului”, sunt cele asupra cărora s-a aruncat o anatemă socială de neșters, ”anatemă de care pare a se putea scăpa doar… prin moarte”, scrie reprezentantul legal al lui SOV.

Tragediile recente din penitenciare, cazurile Adamescu și Mustață

În acest context, avocatul amintește de ”Dan Adamescu și judecătorul Mustață, deja izbăviți de moarte de anatema sistemului”. El  îi aduce în discuție și pe ”Nicușor Constantinescu, Ovidiu Tender, sau «teroristul» Omar Hayssam” și Sorin Ovidiu Vîntu, pe care îi numește ”deținuți aflați pe culoarul morții”.

Dan Chitic susține că SOV s-a îmbolnăvit de tuberculoză în penitenciar. Din punctul său de vedere ”ar fi trebuit să fie liber încă de acum 8-10 luni. El ar fi executat pedeapsa de 11 ani, ba chiar de peste 1 an și jumătate – dacă pedeapsa rezultantă ar fi fost de 10 ani. Asta dacă nu s-ar fi aliniat împotriva sa stelele”.

Lista abuzurilor săvârșite în cazul lui Vîntu

Chitic mai spune că Vîntu pa fost lipsit de posibilitatea de a intra în comisia de liberare condiționată la termenul legal. Astfel, starea sa de sănătate s-a agravat. În Penitenciarul Rahova nu i s-ar fi asigurat regimul alimentar și de viață de care ar avea nevoie având în vedere afecțiunile de care suferă.

În plus, Dan Citic precizează că lui SOV ”i-a refuzat aberant și abuziv și dreptul de a primi dieta necesară pe care i-o puteau aduce din afara penitenciarului membrii familiei sale”. În aceste condiții, omul de afaceri ar urma să fie supus unei operații de amputare.

Vîntu a publicat chiar înaintea Anului Nou un text zguduitor pe pagina sa de Facobook. Atunci, el acuza șicane ale SRI care au blocat internarea sa. Vîntu propunea un pact șefului SRI și lui Iohannis. Aceștia să îl lasă se se trateze, iar el să nu mai vorbească despre ei. Efectul acelui text pare să fi fost dramatic. (site news)

Lasă un răspuns