Avertisment pentru PNL. Anunțul președintelui PSD


Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, avertizează PNL că încalcă Constituția atunci când a anunțat că dorește să își asume răspunderea pe marginea unor legi importante. Marcel Ciolacu spune că PSD este pregătit să sesiseze Curtea Constituțională, înainte de a depune o eventuală moțiune de cenzură. 


„Din păcate, observ că, în ultimul timp, Guvernul PNL acționează nedemocratic și neconstituțional atunci când anunță că își angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum Bugetul de stat, sau altele aflate deja în dezbatere parlamentară. Am înțeles că Ludovic Orban nu are niciun program de guvernare și acționează haotic și iresponsabil. Efectele le vom simți din păcate noi toți. Nu voi permite, însă, guvernului să își aroge competențe pe care nu le are și să se substituie Parlamentului. PSD va sesiza orice conflict de neconstituționalitate înainte de a depune o eventuală moțiune de cenzură!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților a transmis și un mesaj cu ocazia Zilei Constituției.

„Astăzi este Ziua Consitutiei. Această lege fundamentală a statului reprezintă mai mult decât o simplă și formală afirmare de principii. Respectarea Constituției asigura echilibrul democratic și garantează drepturile și libertățile cetățenilor”, a scris Ciolacu.

Mulți dintre lideri PSD, printre care se află foștii miniștri Liviu Pop, Florin Iordache, cred că legea bugetului de stat trebuie adoptată de Parlament, și nu prin asumarea răspunderii Guvernului. 

Lasă un răspuns