Avertisment pentru părinți de la polițiști. ” Aveți grijă cu cine pleacă copiii la colindat”

Polițiștii recomandă părinților să aibă grijă unde merg copiii merg la colindat. Oamenii legii spun că este bine să fie cunoscut foarte bine traseul pe care cei mici îl vor parcurge în seara ajunului Crăciunului.

Potrivit Poliției Române, părinții trebuie să comunice cu cei mici, ca să înțeleagă pericolul din zone necunoscute, în care s-ar putea rătăci , păduri, desișuri, margini de localități.

„E bine să cunoașteți exact traseele de colindat, pe care copiii urmează să le parcurgă în aceste zile și să le explicați să aibă grijă să nu ajungă, din întâmplare, în zone periculoase, unde s-ar putea accidenta sau lovi (din cauza întunericului, zăpezii, gheții sau altor factori climatici ori de altă natură)”, atenționează Poliția Română. Oamenii legii recomandă ca cei mici să colinde în grupuri iar părinții să știe cu cine pleacă copiii lor.

„Dacă pleacă la colindat pe timp de seară, însoţiţi-i! Amintiţi-le să nu accepte niciodată vreo invitaţie de la necunoscuţi, într-un local, la o petrecere sau la o plimbare cu maşina”, spun polițiștii site news.

Lasă un răspuns