Avertisment! Cum poți să te infectezi cu coronavirus chiar dacă te afli în izolare

Avertisment! Din cauza riscului major pe care îl prezintă COVID-19, autoritățile au impus restricții de deplasare, și în România. Atât pe timpul nopții, cât și în timpul zilei. Chiar dacă stau în casă cât mai mult timp, românii trebuie să știe că riscul de infectare cu noul coronavirus nu dispare.

Avertisment! O scurtă ieșire pentru aprovizionare este riscantă

Orice obiect atins prezintă un potențial pericol. Iar o scurtă ieșire pentru aprovizionare este riscantă. Chiar și atunci când cumpărăturile sunt făcute cu mănuși te poți infecta. Fructele, legumele, ambalajele pot fi periculoase, potrivit unui studiu de ultimă oră. Este foarte posibil ca persoane infectate cu COVID-19 să le fi atins. Iar noul coronavirus poate rămâne până la 4 zile pe o suprafață solidă. În acest timp, intrând în contact cu un produs pe care l-ai achiziționat de la magazin te poți infecta și tu.

Persoanele sănătoase trebuie să evite contactul cu persoanele bolnave. Să evite dusul mâinilor murdare la nas, ochi sau gură. Să facă igiena mâinilor înainte de masă, după folosirea toaletei, după atingerea unor suprafeţe potenţial contaminate. Aceasta se va face prin spălare cu apă şi săpun. Sau, în lipsa acestora, cu dezinfectant pe bază de alcool, minim 60%. Acest lucru se va realiza timp de jumătate de minut.

Sfaturile medicilor pentru a vă feri de coronavirus

Spălați-vă mâinile de multe ori;
Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;
Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav. Sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantină din Europa de cel puțin 14 zile. site news

Lasă un răspuns