Autoturismele aduse din Marea Britanie în România vor trebui reomologate

 Autoturismele cu volan pe dreapta aduse din Regatul Unit nu vor mai putea circula de anul viitor în România, dacă nu vor fi reomologate de Registrul Auto Român.

Autoturismele cu volan pe dreapta vor circula după noi regul

Adoptarea acordului privind Brexit şi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană estimată pentru finalul acestei luni vor aduce schimbări, în România, pentru cei care au maşini cu volan pe dreapta.

Din prima zi a anului următor, dacă Marea Britanie nu va prelungi perioada de tranziţie după ieşirea din UE, maşinile din Regatul Unit nu vor mai putea circulă pe drumurile publice de la noi dacă nu vor fi reomologate de Registrul Auto Român.

Vezi si romania-trece-pe-diesel-tot-mai-multi-romani-aleg-autoturismele

„Trebuie modificate începând de la instalaţia de direcţie, frânare şi electrică permutate de pe o parte pe cealaltă. Această operaţiune presupune costuri foarte ridicate şi vorbim de sume de peste două mii de euro.”, a declarat Cristian Bărhălescu, manager service auto.

Ce spun dealerii

Andreas Brăcaci, director reprezentanță auto,a declarat că :

„La dealerii din România nu se poate oferi o garanţie pentru aceste autoturisme. Nu se pot asigura CASCO.”

Reprezentanţii service-urilor auto spun că românii au început deja să renunţe la maşinile cu volanul pe dreapta încă de anul trecut.

În acelaşi timp, statisticile Registrului Auto Român arată că ,anul trecut , au fost aduse cu o treime mai puţine autorisme din Irlanda şi Marea Britanie decât în 2018.

Vezi si un-avocat-beat-a-lovit-cu-masina-opt-autoturisme-soferul-nu-se-putea-tine-pe-picioare/

 „Marea majoritate a autoturismelor cu volanul pe partea dreaptă vor ajunge la centrele de dezmembrări iar cele cu valoare mai mare probabil se vor întoarce în Anglia şi vor fi reînmatriculate acolo.”, a declarat Daniel Caramidaru, manager parc auto.

Potrivit Registrului Auto Român, vehiculele cu volan pe dreapta aduse din Marea Britanie şi Irlanda vor putea fi înmatriculate în aceleaşi condiţii până la sfârşitul anului. Regulile se schimbă din 2021. site news

Lasă un răspuns