Autostradă din Rusia, inaugurată în prezența lui Vadimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a inaugurat miercuri prima autostradă  care asigură o legătură între Moscova şi Sankt Petersburg ,cele mai mari două oraşe din ţară , salutând o reuşită ”istorică”, în pofida unor proteste care au contestat construirea drumului, relatează AFP. El a lăudat un ”proiect de o noutate nemaivăzută în istoria construcţiei de drumuri” în Rusia.


”Avem cu ce să ne mândrim”, a declarat el într-o transmisiune în direct la televiziunea rusă.

Construită de către un consorţiu din care fac parte grupul francez BTP Vinci şi Banca publică rusă VTB, autostrada are 694 de kilometri şi permite o legătură între cele două megalopolisurii în şase ore.Putin a inaugurat miercuri ultimul tronson al autostrăzii, care înlocuieşte un fost drum cu patru benzi, care în anumite porţiuni era mai strâmt, prost iluminat şi traversa numeroase localităţi.

”Autostrada Moscova-Sankt Petersburg este în sfârşit deschisă. Ea a fost construită în mult timp”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, subliniind că ” cât viteză transportului este mai mare, cu atât economia profită mai mult”.

Un comentariu la „Autostradă din Rusia, inaugurată în prezența lui Vadimir Putin

Lasă un răspuns