Autoritățile române, acuzate de corupție sistemică, nava cu oi din Portul Midia ar fi fost supraîncărcată ilegal

Autorităților române, acuzate de corupție sistemică, după ce s-a descoperit că în nava răsturnată în Portul Midia erau mai multe oi decât au fost declarate la plecarea vasului.

Descoperirile din cadrul operațiunii de ranfluare a navei Queen Hind, răsturnată la Midia pe 24 noiembrie 2019, confirmă suspiciunea inițială a organizației Animals International că nava morții a fost supraîncărcată, a transmis asociația care luptă pentru drepturile animalelor într-un comunicat de presă, citat de Info Sud-Est.

Nava cu oi, supraîncărcată ilegal

„Grupul Servicii Petroliere SA (GSP), compania care se ocupă de ranfluarea epavei a evidențiat că pe navă există punţi neincluse în cargoplan și care au fost pline cu oi nedeclarate.

Queen Hind a fost autorizată de ANSVSA în martie 2019, autorizarea fiind validă pentru toate porturile din UE și a realizat 11 transporturi cu animale vii până la răstrurnarea în portul Midia”, se arată în comunicatul transmis luni de Animals International.

Citește și Navă dispărută în Triunghiul Bermudelor, găsită după aproape 100 de ani

”Acum că avem confirmarea oficială a suspiciunii de fraudă vom depune plângere la DNA pentru corupție sistemică a autorităților române. În plus, astăzi cerem Comisiei Europene să suspende activitatea de export cu animale vii în portul Midia și să nu mai permită ANSVSA să autorizeze nave pentru export. Reamintesc că odată autorizat de ANSVSA, o navă poate încărca animale vii din orice port UE”, a anunțat Gabriel Păun, director UE al Animals International. site news

Lasă un răspuns