unsplash

Autoritățile britanice raportează „un număr redus de cazuri” de COVID19, după redeschiderea școlilor

Autoritățile din Marea Britanie raportează „un număr redus de cazuri” de COVID-19, după redeschiderea școlilor. Conform unui studiu al Public Health England (PHE), citat de Guvernul britanic, au fost identificate 67 de cazuri individuale în școlile din Anglia.

Conform unui studiu realizat de PHE, publicat pe pagina oficială a Guvernului britanic, focarele de coronavirus și infecțiile din școlile britanice sunt rare.

„Doar 67 de cazuri individuale și 30 de focare (definite drept cel puțin două cazuri – n.red.) au fost depistate în rândul studenților și personalului, după ce școlile s-au redeschis în luna iunie. Doar 0,01% din unitățile preșcolare și școlile primare au avut un focar. În aceeași perioadă, au fost înregistrate 25.470 de cazuri în Anglia în ansamblu”, conform comunicatului menționat.

PHE a mai stabilit și că transmiterea comunitară a determinat răspândirea în școli.

Copiii care s-au infectat cu noul coronavirus au luat, cel mai probabil, boala de la unul dintre părinți, mai arată studiul menționat.

Marea Britanie a înregistrat un total de 325.642 de cazuri de infectare cu noul coronavirus până la această dată și 41.429 de decese, conform worldometers.info. site news

Lasă un răspuns