Autoritatea Electorală Permanentă, apel către românii din Diaspora

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) precizează că până luni, ora 11,00, 717 alegători români din afara ţării s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro pentru a vota la alegerile parlamentare din acest an.

489 au optat pentru votul prin corespondenţă

Dintre aceştia, 489 au optat pentru votul prin corespondenţă, iar 228 pentru votul la secţia de votare.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a reiterat apelul către cetăţenii români din străinătate de a opta pentru votul prin corespondenţă, „ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără cozi, fără deplasări, fără costuri şi fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluţia pandemiei de coronavirus”, menţionează un comunicat al instituţiei .

AEP reaminteşte că, potrivit legislaţiei în vigoare, înregistrarea ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare a început pe 1 aprilie 2020 şi se va termina după 15 zile de la data începerii perioadei electorale.

Potrivit sursei citate, informaţii privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opţiuni de vot sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro. site news

Lasă un răspuns