Mercedes Citaro Euro 3 STB Foto: Forum Metrou Usor

Autobuzele vechi ale STB, transformate în autobuze pe gaz sau în troleibuze

La momentul achiziției, autobuzele Citaro Euro 3 și Euro 4 au făcut obiectul unor aprige discuții, la acel moment (2006 și 2008) principala problemă reproșată RATB (actualul STB) fiind faptul că dintre cele 1.000 de autobuze cumpărate de Primăria Capitalei, doar jumătate erau dotate și cu instalație de aer condiționat.

Contractul, cu o valoare de 200 de milioane de euro (circa 200.000 de euro pe unitate), va „primi” indirect acum o suplimentare de circa 150 de milioane de euro, prin efectuarea unor operațiuni de conversie și modernizare pentru o parte din acest lot vechi de autobuze.

Astfel, după cum a anunțat, duminică 28 iunie, Primăria Capitalei, un număr de 600 de autobuze vechi ale STB vor fi modernizate și transformate în autobuze de tip GNC (gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau în troleibuze,

Potrivit Mediafax, proiectul vizează reducerea emisiilor poluante, precum și asigurarea unor condiții mai bune celor ce călătoresc cu mijloacele de transport în comun.

Astfel, 500 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 şi Euro 4 vor fi transformate în autobuze propulsate cu gaz natural comprimat (GNC, cu normă de poluare Euro 6), iar 100 în troleibuze.

Restul de până la 1.000 de autobuze Mercedes Citaro vor fi modernizate într-o etapă ulterioară a proiectului.

Vehiculele vor suferi transformări esenţiale, inclusiv prin reamenajarea interioarelor şi dotarea lor cu aer condiţionat şi cu echipamente moderne de comunicaţii.

Proiectul prevede, de asemenea, construirea a trei staţii de alimentare, în trei autobaze care vor fi modernizate, staţii necesare pentru încărcarea rapidă cu combustibil a autobuzelor.

Transformarea în troleibuze a celor 100 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 va avea loc concomitent cu extinderea reţelei de contact aferente în unele zone deficitare – Gara de Nord, B-dul Ion Ionescu-Siseşti, Berceni.

Proiectul-pilot, estimat la peste 150 milioane de euro, este coordonat de Primăria Capitalei şi dezvoltat cu sprijinul Ministerului Mediului.

Astfel, întreaga flotă STB va ajunge la standarde europene şi se va alinia Directivei Parlamentului European privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic.

Prin aceste proiecte, STB SA urmăreşte reducerea gazelor cu efect de seră, o economie substanţială la cheltuielile cu carburant, dar şi prelungirea cu cel puţin şapte ani a duratei de viaţă a autobuzelor vechi, ale căror caroserii sunt în condiţie foarte bună.

În acelaşi timp, scad costurile de întreţinere, prin reconstrucţia totală a motoarelor, nemaifiind necesare cheltuieli pentru repararea acestora pentru perioade de 3-5 ani.

Totodată, scade şi poluarea fonică produsă de motor cu până la 10 decibeli. site news

Lasă un răspuns