Austria revine la viață. Luptăm pentru fiecare loc de muncă

Austria revine la viață. „Luptăm pentru fiecare loc de muncă”

Austria a fost printre primele ţări din Europa care au luat măsuri privind noul coronavirus şi a închis şcolile, teatrele, barurile, restaurantele, magazinele neesenţiale şi alte locuri de adunare publică în urmă cu aproximativ patru săptămâni.

Rezultatele au fost foarte bune, ţara a raportat 368 de decese în total, cu mult mai puţine decât au suferit ţările din vecinătatea sa. De asemenea, numărul de îmbolnăviri scade constant, iar persoanele care au nevoie de spitalizare sunt tot mai puţine.

„Dorim să ieşim din această criză cât mai repede posibil şi să luptăm pentru fiecare loc de muncă din Austria”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz.

În planul prezentat de el săptămâna trecuta, pentru relansarea economiei, iar primul pas este redeschiderea magazinelor care au o suprafaţă de până la 400 de metri pătraţi.

Această măsură va fi urmată de redeschiderea centrelor comerciale, a magazinelor mari şi frizeriilor de la 1 mai. Restaurantele şi hotelurile ar putea să se redeschidă progresiv de la mijlocul lunii mai.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut, vineri, ţărilor să fie în continuare precaute. „Ridicarea restricţiilor ar putea duce la o nouă creştere a ratei mortalităţii”, a transmis OMS, fără a menţiona în mod special Austria.

„Sunt pur şi simplu sigur că am făcut lucrurile corect şi că acum facem ceea ce trebuie”, a spus Kurz într-un interviu. „Nu am scăpat încă. Pericolul este în continuare printre noi” şi a îndemnat populaţia să continue autoizolarea şi distanţarea socială.

Şi alte ţări din Europa de Vest au început să ridice unele restricţii, dar într-o măsură mai mică. Luni, Spania a permis reluarea unor activităţi, inclusiv construcţiile şi munca în fabrici, iar Danemarca a redeschis centrele de îngrijire de zi şi şcolile pentru copiii din clasele I-V. site news

Lasă un răspuns