unsplash

Au și infractorii un suflet. Cartelurile de droguri din Mexic distribuie alimente, pe timpul pandemiei

Pe fondul pandemiei de coronavirus, presupușii membri ai cartelurilor de droguri, au distribuit alimente locuitorilor a doua orașe din Mexic.

Acest lucru nu este deloc o noutate pentru carteluri, fiind bine-cunoscut faptul că grupurile de trafic de droguri distribuie alimente și jucării cu diferite ocazii, cum ar fi Ziua Copilului sau când oamenii se află în dificultate. Aceasta este o modalitate foarte eficientă de a câștiga sprijinul comunității.

În Tamaulipas, un stat care se învecinează cu Statele Unite, în cartierele marginalizate ale capitalei statului, au fost livrate sâmbătă seara cutii de carton ce conțineau alimente de bază. Pe cutii erau lipite etichete cu textul „Cartel del Golfo: În sprijinul Ciudad Victoria”.

De asemenea, alimente au fost distribuite în Michoacan, în comunitatea Acahuato, un oraş de lângă Apatzingan, unde operează diferite organizaţii, inclusiv Los Viagras.

Criza provocată de pandemie a paralizat parţial economia Mexicului, unde populaţiei i s-a cerut să se autoizoleze în încercarea de a încetini răspândirea virusului.

În Mexic s-au înregistrat până în prezent 2.143 de cazuri de COVID-19, iar 94 de persoane care au fost testate pozitiv până acum au murit. site news

Lasă un răspuns