Au demisionat și acum rup tăcerea! Cum a plătit Cumpănașu 40.000 de lei pentru câteva pagini copy-paste

Trei funcționari ai Ministerului Dezvoltării au demisionat, după ce au rupt tăcerea la adresa lui Alexandru Cumpănașu. Aceștia se plâng că au fost puși „să facă ceea ce trebuia să facă asociația lui Cumpănașu, care a și fost plătită pentru asta”.

„Am sperat că noul guvern nu va prelungi contractul cu asociația lui Cumpănașu, mai ales că Ministerul de Finanțe elaborase un document prin care a arătat că există mari probleme în derularea proiectului. Dar, după schimbarea de guvern, șefa Andreea Grigore a rămas pe aceeași poziție și ne-a spus că vom presta noi ce n-a făcut Cumpănașu! În acel moment, pe 6 decembrie, trei oameni din proiect au demisionat”, a povestit unul dintre angajații Ministerului Dezvoltării pentru Libertatea.

Jigniri la adresa oamenilor

Oamenii din Ministerul Dezvoltării au tras speranța că lucrurile se vor regla odată cu venirea guvernului Orban, pentru că proiectul era deja oprit, însă „Andreea Grigore, directoarea Direcției Integritate, Bună Guvernare și Politici Publice, ne-a spus că noi suntem genetic inferiori, că nu suntem bune nici de florărese și că vom continua proiectul cu AID, asociația lui Cumpănașu”.

Pe 3 decembrie, s-a semnat prelungirea parteneriatului între minister și Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), ONG-ul lui Cumpănașu, decizie care i-a determinat pe trei oameni să demisioneze din proiect.

Pagini luate cu copy-paste, sume uriașe

Aceștia sunt nemulțumiți de felul în care Cumpănașu a oferit „enorm de mulți bani (40.000 de lei) pentru câteva pagini de documente, unele copy paste dintr-un proiect anterior, derulat tot de el cu MDRAP”. 

În proiectul european 61, în valoare totală de 11,7 milioane de lei, ministerul și Cumpănașu au bătut palma să promoveze integritatea și lupta împotriva corupției printre funcționarii publici. Doar că, „e o ironie cumplită. Căci unul dintre acești funcționari lucrează și la ministerul finanțator și, în același timp, ia bani de la Cumpănașu, exact pe acest proiect”.

Angajatul ministerului care încasează bani și de la Cumpănașu se numește Mariana-Onorica Abrudanu. Aceasta a elaborat, pe 17 decembrie 2017,  livrabilul ”Raportul anual ”Indexul integrității în administrația publică locală”, ediția 2018”. site newsLasă un răspuns