sursa: Google

Atenție la un site-fantomă pentru plata rovinietei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că a descoperit că există un site-fantomă. Este vorba de un site pentru achiziția de roviniete care nu este autorizat de CNAIR, anume www.rovinietaro.ro. Compania de drumuri alertează publicul într-un comunicat de presă.
CNAIR nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea, în vederea achitarii rovinietei, a unor portaluri web neautorizate.”Rugăm utilizatorii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al CNAIR”, mai transmite compania de drumuri.

Site-ul a fost înregistrat recent de o persoana fizică

La scurt timp după anunțul companiei, site-ul nu mai putea fi accesat, arătând o eroare la logare. Confrom datelor de la ROTLD (Romanian Top Level Domain),  care este este autoritatea oficială de înregistrare pentru domeniile .ro, site-ul rovinietaro.ro este unul născut de puține zile. Data întregistrării sale este 30 noiembrie 2019, deținătorul fiind o persoană fizică. Iar în acest caz, numele acestuia este confidențial, pentru a se respecta reglementările GDPR. Singura informație concretă rămâne că site-ul este găzduit de TES Euro Media SRL, care deține platforma gazduire.net.

CNAIR își mărește rețeaua de camere

CNAIR a pus recent în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România încă 13 puncte fixe de control a valabilitații rovinietei. Prin intermediul căroră vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea tarifului de utilizare, în vederea sancționării cu amenda contravențională. Noile punctele de control a rovinietei sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Vărșand, Salonta, Borș, Urziceni, Petea, Halmeu, Galați, Oancea, Albița, Sculeni, Stânca, Rădăuți Prut și Siret, informează un comunicat al CNAIR. În luna septembrie au intrat în funcțiune încă 6 camere pentru verificarea rovinietei. Astfel, CNAIR va avea 106 de puncte fixe de control pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi.Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deținut de CNAIR.

Lasă un răspuns