facebook

Atac sângeros în Canada. Un bărbat îmbrăcat în polițist a omorât cel puțin 16 oameni

Un bărbat înarmat, îmbărcat în polițist a ucis cel puțin 16 oameni, inclusiv o polițistă, în provincia Noua Scoție din Canada. Atacatorul a murit, iar motivul atacului este încă necunoscut. ​Atacul este cel mai grav din istoria modernă a Canadei.

Atacatorul, în vârstă de 51 de ani și de profesie tehnician dentar, potrivit mass-media, a fost ucis în timpul arestării sale după o urmărire care a durat 12 ore în provincia din estul Canadei, a spus Poliția.

Gabriel Wortman circula la bordul unei mașini foarte similare cu cea a poliției și purta cel puțin o parte a uniformei de poliție. Motivele atacului armat sunt încă necunoscute.

Wortman deținea o clinică dentară în Darthmouth. În 2014, el apărea într-un ziar local după ce a donat proteze dentare supraviețuitorilor cancerului.

”Foarte, foarte șocată să aflu că cineva pe care l-am cunoscut de atâta timp, un vecin bun, amabil, foarte blând, s-ar gândi să producă o astfel de tragedie”, a spus Lillian MacCormack, vecina atacatorului.

Bilanțul morților este de cel puțin 16, printre care și atacatorul.

”Este prea devreme pentru a vorbi de un motiv”, a spus anchetatorul din Noua Scoție Chris Leather.

Mai multe victime par să ”nu aibă legătură cu atacatorul”, a subliniat el. Cu toate acestea, ”faptul că purta o uniformă și avea o mașină de poliție sugerează că acesta nu a fost un act spontan”.

Atacul a avut loc sâmbătă seara în comunitatea rurală Portapique, un oraș aflat la câteva sute de kilometri de Halifax. site news

Lasă un răspuns