Atac mafiot, suspectul căutat de Poliţie dă interviuri tv

Incidentul a avut loc în noaptea de 29/30 noiembrie, în zona Confecţii din Bârlad. Până la această oră, poliţiştii şi procurorii din Vaslui nu au reuşit să dea de urma agresorului. Vineri noaptea, un tânăr de 25 de ani, din Bârlad, a sunat la 112 anunţând că asupra maşinii sale s-a tras cu o armă. Tânărul  a declarat că glonţul i-a trecut prin apropierea capului, atingând tetiera autoturismului.  Un pasager aflat în dreapta sa a făcut un atac de panică, conform presei locale. Imediat la faţa locului s-au deplasat la multe echipaje de poliţie şi un echipaj de la Ambulanţă. Persoanei vizate de atacul armat i-au fost acordate îngrijiri medicale la faţa locului, nefiind transportată la spital.

Suspectul, fiu de grefieră, dispărut fără urmă

Bărbatul l-a indicat poliţiştilor pe cel care a tras cu pistolul asupra sa ca fiind un personaj controversat din Bârlad: Ştefan Eduard Ciocoiu. Aceste este fiul unei grefiere de la Judecătoria Bârlad. El l-ar fi urmărit pe pe tânărul de 25 de ani pe străzile din Bârlad, iar în momentul în care a ajuns în dreptul maşini vizate, ar fi coborât geamul autovehiculului, a scos un pistol şi a tras trei focuri de armă. Atât sâmbătă, cât şi duminică suspectul s-a sustras cercetărilor. Maşina sa a fost găsită la familie şi a fost ridicată de către poliţişti în vederea expertizării. Același lucru s-a întâmplat şi în cazul maşinii asupra căreia s-a tras.

Legături cu lumea traficanților de droguri

Surse neoficial au precizat că agresorul a folosit un pistol cu glonţ de 9 mm. Ancheta în acest caz se derulează cu maximă discreţie, procurorii invocând caracterul nepublic al cercetărilor. Oficial, anchetatorii au comunicat doar a fost deschis un dosar penal pentru tentativă la omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. Surse neoficiale afirmă că atât tânărul asupra căruia s-a tras, cât şi suspectul sunt cunoscuţi în lumea consumatorilor şi traficanţilor de droguri din oraş.

Suspectul, apărat de familie, deși a mai fost implicat în infracțiuni

Familia suspectului neagă însă toate acuzaţiile aduse împotriva fiului lor. Ei susţin că acesta este un copil educat, complet nevinovat şi că ar urma să se predea autorităţilor în zilele următoare. Numele lui Ştefan Eduard Ciocoiu a mai fost vehiculat într-o anchetă a procurorilor DIICOT. Atunci, o grupare de români a fost acuzată de fraude informatice cu un prejudiciu de 40 de milioane de dolari. Banii au fost sustraşi din bancomate în mai multe colţuri ale lumii.

De negăsit de către poliţişti, beizadeaua dă interviuri la un post tv local

În timp ce Poliţia căuta de zor suspectul, acesta a contactat un post de televiziune pentru a acorda un interviu. Ştefan Eduard Ciocoiu a precizat în interviul acordat Realitatea că nu se sustrage cercetărilor. El spune că doar nu are încredere în persoanele care aplică legea în judeţul Vaslui. Tânărul susţine că este nevinovat şi că de fapt el este cel care ar fi primit ameninţări cu moartea. Amenințările ar fi venit de la membrii clanului Modoranu, al cărui membru a fost vizat de atacul de vineri noaptea. Ciocoiu susţine că se va prezenta la Parchet în zilele următoare, după ce îşi va angaja un avocat din alt judeţ. Nu e prima oară când la Bărlad se petrec reglări de conturi în stil mafiot, după cum a scris sitenews.ro.

Lasă un răspuns