unsplash

Astăzi va avea loc ședință de Guvern pentru prelungirea stării de alertă

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă se va lua în calcul în ședința de Guvern de luni, 14 septembrie. Acest lucru nu s-a putut realiza joia trecută din cauza lipsei avizului Consiliului legislativ. Totodată, ar putea fi anunțate noi măsuri de relaxare.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că luni va avea loc şedinţa de Guvern în care se vor lua noile măsuri privind starea de alertă.

„Vom avea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă luni, la 11.00, la 12.00 am convocat şedinţă de Guvern şi vom lua decizii. Deocamdată am agreat – că am avut mai multe solicitări – să permitem reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor. Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur, în condiţiile de protecţie sanitară care sunt stabilite pentru alte evenimente. (…) Cel mai probabil, cât e permis şi acum la adunările electorale: 100 de persoane în aer liber, cu distanţare fizică, cu obligaţia de a purta mască. Nu vreau să mai cenzurăm sau cineva să comenteze că noi cenzurăm dreptul oamenilor de a protesta, dreptul oamenilor de a se manifesta prin adunări publice, dar vom avea grijă să fie respectate regulile de protecţie sanitară”, a spus Orban.

Joi nu s-a putut decide prelungirea stării de alertă din cauza lipsei avizului Consiliului Legislativ. site news

Lasă un răspuns