Astăzi se susține ultima probă a sesiunii speciale a Evaluării Naționale

Miercuri, 1 iulie, are loc ultima probă a sesiunii speciale a Evaluării Naționale. Elevii care nu au putut veni la prima sesiune din cauza epidemiei de COVID-19 susțin proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afisate joi, până la ora 12.00.

În conformitate Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD, precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse tot joi, în intervalul orar 14.00 – 20.00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice.

La 4 iulie vor fi afișate rezultatele finale

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev, conform Mediafax.

Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial. site news

Lasă un răspuns