Asta-i bună! Iohannis și Orban se contrazic pe legea bugetului

Klaus Iohannis și Ludovic Orban au opinii diferite în ceea ce privește bugetul.

Președintele Klaus Iohannis a explicat că este posibil ca Executivul condus de Ludovic Orban să-și asume răspunderea pe mai multe legi, inclusiv pe Legea bugetului. În schimb, premierul a spus că nu-și va asuma răspunderea pe această lege și o va trimite la dezbateri în Parlament.

„În contextul unui Guvern puternic minoritar, evident că asumarea răspunderii este o alternativă valabilă. Constituția nu face diferențe între ce tipuri de legi pot fi prezentate prin asumare de răspundere. (…) Dacă se va face asumarea răspunderii, atunci veți afla de la Guvern, nu de la mine”, a precizat Klaus Iohannis, după întrevederea cu miniștrii Guvernului Orban.

Ce spune Ludovic Orban

„Dumneavoastră vorbiți de angajarea răspunderii, eu nu am vorbit de angajarea răspunderii. Obiectivul nostru este să finalizăm într-un termen cât mai rezonabil proiectul Legii bugetului de stat și să îl trimitem în dezbaterea Parlamentului. Obiectivul nostru evident este acela că Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat să fie adoptate până la sfârșitul anului, astfel încât orice român să știe foarte clar la ce să se aștepte în anul 2020 din partea acesto două legi. Orice firma să își facă planul de afaceri, orice om să își facă planul de cheltuieli în funcție de veniturile care vor rezultă din Legea bugetului de stat”, a declarat Ludovic Orban, întrebat dacă își va asuma răspunderea pe Legea bugetului pentru 2020, scrie Mediafax.

Lasă un răspuns