Asistente medicale, nevoite să poarte saci de gunoi ca echipament de protecție, după ce un coleg a murit de COVID-19

După moartea unui coleg, asistentele de la spitalul Mount Sinai din New York spun că rămân fără echipament de protecție.

Kious Kelly a murit, marți, la spitalul Mount Sinai West din Manhattan. Colegii săi i-au spus lui  Emmanuelle Saliba, de la NBC News, că bărbatul de 48 de ani avea grijă de pacienții cu coronavirus.  

Saci de gunoi ca echipament de protecție

Vestea a fost confirmată, miercuri, de reprezentații spitalului Mt. Sinai, spunând: „Astăzi, am pierdut un alt erou – un coleg plin de compasiune și prieten.”

Deși declarația nu a confirmat cauza morții, ei au adăugat: „Această criză de coronavirus este în creștere și a devastat deja sute de familii din New York. A transformat profesioniștii noștri de prim rang în adevărați eroi americani”.

Personalul medical al spitalului emblematic Mt Sinai din Upper East Side din New York a declarat că moartea domnului Kelly a fost legată de lipsa echipamentului personal de protecție (PPE) și a proviziilor de bază.

„Kious nu a meritat asta”, a spus o asistentă pentru New York Post . „Spitalul ar trebui să fie responsabil. Spitalul l-a ucis.”, a continuat femeia. 

Asistentele au adăugat că nu mai există echipamente de protecție sau alte obiecte esențiale disponibile la spitalul Mt Sinai, unde a murit Kious Kelly. Personalul de la Mt Sinai West a recurs la utilizarea sacilor de gunoi ca echipamente de protecție împotriva COVID-19.

Medicul de la Mt Sinai, Ujjwal Rastogi, a declarat pe Twitter că „această nebunie trebuie să se oprească”. El a adăugat: „Am pierdut unul dintre asistenții noștri dragi de la Mount Sinai NYC. Era un tip atât de grozav, care avea mereu grijă de pacienții săi, colegii de muncă, rezidenții și de prieteni.” site news

Lasă un răspuns