Asistent român angajat într-o clinică din Marea Britanie, dezvăluire dramatică: Nu vreţi să ştiţi cum face un pacient în lipsă de aer

Cătălin Frandeș a ajuns în Anglia în anul 2003 și este asistent medical. Locuiește în Rugby (Warwickshire) și profesează într-o clinică medicală unde ajung în special persoane în vârstă. Soția sa este, de asemenea, asistentă medicală, dar într-un spital din România.

Pandemia de coronavirus a lovit puternic şi în Marea Britanie, persoanele cele mai vulnerabile fiind şi aici vârstnicii internaţi, care au şi alte afecţiuni medicale. 

Asistentul medical povestește calvarul din clinică

Marţi, 7 aprilie, Cătălin Frandeş, a postat pe Facebook o mică relatare care surprinde situaţia limită din ultimele 24 de ore înregistrată în clinica unde lucrează:

Ce începuse ca o mică spaimă undeva departe…Apoi s-a mutat aici la noi, apoi stăteam pe secţie şi auzeam că undeva prin alt spital ar fi nişte pacienţi cu Covid.Apoi au început şi la noi în spital.Apoi pe secţie, dar majoritatea erau „suspected”, adică deh, poate nu-s infectaţi.Apoi din trei unul infectat, apoi unu din doi, apoi…Azi opt din opt pe secţia unde am lucrat.Spre ventilator pleacă doar când starea este critică, adică saturaţia de oxigen din sânge nu mai poate fi menţinută spre un 88 la sută cu oxigenul de pe secţie.

Problema e că, numărul de ventilatoare nu acoperă numărul celor care probabil vor avea nevoie.Secţia de urgenţe cere paturi pentru cei cu Covid, e nebunie şi acolo. Noi nu prea avem unde să-i trimitem de pe secţii…Nu vreţi să ştiţi cum face un pacient în lipsă de aer.Plus celelalte condiţii pentru care unii sunt în spital.Per total, e dezastru!

Din păcate, şi loteria de care vorbeam a început.O colegă din acelaşi spital cu soţia a decedat azi acasă, Covid 19.Sub 40 de ani, doi copii.Dacă nu aveţi treburi IMPORTANTE, staţi în case.Nu ieşiţi aiurea pe străzi. Be safe! site news

Cătălin Frandeş este asistent medical într-o clinică din Marea Britanie

Lasă un răspuns