Asigurările de sănătate pentru călătorie sunt în creștere

Asigurările de sănătate pentru călătorie au înregistrat un salt important ca urmare a pandemiei. Numărul acestora s-a mărit cu un sfert față de perioada similară a anului trecut. Asigurătorii au introdus pe produse clauza de COVID încă din luna martie.

Directorul unei firme de asigurări susține că odată cu venirea coronovarisului a crescut numărul celor care aleg să îşi facă o asigurare de sănătate. Ca şi al celor care se asigură pe timpul călătoriei înainte să plece din ţară.

„Asigurările de sănătate acoperă astfel de servicii, atât pe partea de spitalizare, cât şi pe partea de ambulatoriu. Iar creşterea este undeva de aproximativ 20-25% faţă de perioada anului trecut. În România, asiguratorii şi-au pus pe produsul de asigurare clauza de COVID din această primăvară din luna martie. Pentru zona de călătorie asiguratorii din România şi-au updatat produsele în această primăvară. Astfel încât, în cazul în care cineva trebuie să meargă în afara ţării, să fie acoperite toate costurile în cazul unei diagnosticări cu COVID”, a declarat Alexandra Durbacă, director executiv Leader Team Broker.

Ofertele asiguratorilor includ acum și clauze pentru COVID

Care sunt costurile

O asigurare naţională de sănătate costă 350 euro pe an/persoană, una internaţională costă 1000 euro pe an/persoană. O asigurare de călătorie costă 7 euro pe an/persoană, precizează Mediafax.

Theodora este din Bucureşti şi vrea să plece în vacanţă în Grecia cu familia. Ea are deja asigurare de sănătate naţională şi acum a ales şi o asigurare de călătorie pentru perioada vacanţei care o ajută şi în cazul infectării cu COVID- 19.

„Am primit o sumă asigurată de 50.000 de euro, e o limită maximă pe care o pot folosi în cazul în care va fi o urgenţă medicală. Am plătit 130 de lei pentru trei persoane. O asigurare tip pachet pentru întreaga familie”, a declarat Theodora.

Lasă un răspuns