Asigurarea obligatorie a locuințelor se scumpește. Ce amendă dispare

Asigurarea obligatorie a locuințelor românilor, indiferent că sunt locuite sau nu, se va scumpi și va acoperi și pagubele produse de furtuni, pe lângă riscurile de cutremur, inundații sau alunecări de teren.

„La aproape zece ani de la emiterea Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, trebuie spus că dificultățile cu care se confruntă actualul sistem de asigurări obligatorii de locuințe sunt extrem de complexe, fiind generate în principal de nivelul redus de acceptare în rândul populației, gradul de acoperire situându-se sub 20% din totalul fondului locativ, ceea ce a generat necesitatea găsirii unor soluții pe termen scurt, mediu și lung pentru asigurarea sustenabilității sistemului în condițiile actualului nivel al primei de asigurare stabilit de către legiuitor, nivel al primei ce a fost anterior calculat pe baza unui grad de cuprindere în asigurare de 100%.

De asemenea, apariția tot mai frecventă a unor dezastre naturale ca urmare a furtunilor și tomadelor a scos la iveală vulnerabilitățile și ineficienta sistemului de prevenire și protecție a populației în cazul unor calamităț de acest fel”, este argumentul Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Vestea bună este că, de acum, proprietarii care aleg să nu-și mai asigure locuințele nu vor mai fi amendați. Până acum, riscau amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei în cazul lipsei poliței PAD. site news

Lasă un răspuns