Anunțul ministrului Costache: Toți bucureștenii vor fi testați pentru COVID-19. Mergem din ușă în ușă

Toți bucureștenii vor fi testați pentru COVID-19, potrivit unui anunț făcut de ministrul Sănătății într-un interviu acordat Știrilor Pro TV. În plus, Victor Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu noul virus vor fi internați doar în spitale dedicate tratării acestei patologii, iar până la sfârșitul săptămânii vor fi stabilite cel putin 30 de unități, în toată țara.

Mai mult, de joi, pacienții cu forma ușoară de boală vor fi mutați din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de doctori.

Toți bucureștenii vor fi testați pentru COVID-19

„Am avizat un parteneriat și un program pe care îl vom demara rapid, deci vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe mobile, care vor merge door to door. După modelul Coreei de Sud, este foarte important să facem milioane de teste,” a spus Costache.

„Săptamana viitoare sper să avem şi foarte multe teste disponibile la nivel naţional. Sunt undeva în jur de 180.000, care trebuie să ajungă până cel tarziu, la sfârşitul acestei săptămâni.

Necesarul pe care l-am identificat în momentul de faţă este undeva până în minimum 2 milioane, maximum 5 milioane de teste. Acesta este primul necesar la nivel naţional.

România se inspiră din strategia Coreei de Sud

Astăzi (miercuri, 25 martie – n.red.) am pregătit un protocol cu domnul profesor Streinu-Cercel, care va fi validat, şi dorim să implementăm un program inovativ, de tipul celor din Coreea de Sud şi să testam toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare door to door (din uşă în uşă n.red.).  

Targetul ministerului este să existe minim un centru per judeţ, a mai spus Costache, care a precizat că în următoarele zile se va ajunge la 25 de centre la nivel naţional.  

„Haideţi să fim obiectivi: Această COVID-19 este o boală nouă. Acum două luni jumătate nu ştiam nimic despre. Grupul nostru de experţi a sesizat patologia de la finele lui decembrie şi de la începutul lui ianuarie am avut primul centru atestat pentru testare. La momentul de faţă, avem 19 centre în ţară şi, evident, sunt şi centre cu mai multe aparate”, a mai precizat ministrul. site news

Lasă un răspuns