Peste o mie de pensionari asteapta la coada, in fata sediului Casei Judetene de Pensii Valcea, pentru a se putea inscrie pe liste ca sa poata obtine bilete de tratament in statiunile balneoclimaterice, luni, 10 decembrie 2007. ANDREI MOISE / MEDIAFAX FOTO

Anunț-șoc pentru pensionari, ce se întâmplă cu biletele de tratament: ministrul Muncii provoacă stupoare

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că va analiza în perioada următoare de ce se întâmplă ca biletele de tratament şi odihnă pentru pensionari.

Mă preocupă transparenţa cheltuirii resurselor şi eficienţa. Biletele de tratament şi odihnă pentru pensionari chiar trebuie repartizate mai eficient. Cererea pare mare (sunt influenţată, recunosc, şi de numărul mare de mesaje pe acest subiect) şi totuşi rămân nedistribuite circa 15.000 de bilete pe an. 15.000 de pensionari ar putea să îşi trateze afecţiunile şi să beneficieze de aceste oportunităţi gândite special pentru ei şi pentru nevoile lor.

Citește și cum au ajuns oamenii să protesteze pe drumul morții după ultimul accident al unei fetițe de doi ani.

Voi analiza în profunzime în următoarea perioadă de ce se întâmplă ca biletele să nu fie folosite, în ce măsură se întâmplă din cauza unui management defectuos sau a procedurilor greoaie. Urmează măsuri de simplificare”, a scris ministrul Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

Mister românesc: pensionari la cozi și bilete în plus pe care nu le vrea nimeni

În 2019, a precizat Alexandru, au fost contractate 179.446 bilete de tratament şi odihnă pentru a fi acordate gratuit pensionarilor. 167.169 au plecat spre distribuire şi numai 165.562 au fost ridicate efectiv.

„Nu toţi le şi folosesc, chiar dacă urmează tot procesul şi au răbdarea necesară de a trece pe la toate cozile. 1.200 nu au fost prezentate la unitatea turistică de tratament. În sistem este şi Casa de Pensii, dar sunt şi parteneri contractaţi. Statul are şi companie în domeniu: Societatea de Tratament Blanear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (TBRCM) cu 13 spaţii balneare, restaurante şi baze de tratament balnear. Ar trebui să meargă lucrurile foarte bine”, a explicat Violeta Alexandru.

Vezi și cum arată cozile pensionarilor la cozile pentru bilete de tratament.

Ea a adăugat că va merge marţi cu proiectul pe 2020 în Guvern pentru a nu perturba calendarul de distribuţie, dar îi rămân multe de organizat în această privinţă. site news

Lasă un răspuns