Antrenorul Ungariei, Kim Rasmussen, a fost suspendat, după eșecul cu România!

Campionatul Mondial de handbal din Japonia a avut un final cu multe surprize neplăcute: sigur, bomboana pe colivă este gafa celor două arbitre din Franța, Charlotte și Julie Bonaventura, care au trimis titlul mondial în Olanda, după o decizie total neregulamentară, dar despre asta am mai vorbit. Nu vrem să aducem în discuție nici clasarea finală a naționalei României, locul 12 din 24 de națiuni, pentru că ne este greu să mai comentăm comportarea tricolorelor.

Danezul Rasmussen a vorbit urât, la adresa arbitrilor Kutler și Merz, din Germania

Comitetul Executiv al Federației Internaționale a decis, cu două zile în urmă, să-l suspende pe antrenorul Kim Rasmussen, cel care s-a aflat pe banca tehnică a Ungariei – să-l scoată din handbal, aproape, el fiind suprimat, dacă mă pot exprima astfel, din orice activitate de antrenor de handbal, la nivel național și internațional, cu efect imediat, conform art. 17 și 32, din Regulamentul Federației Internaționale. Cauza este una care se leagă și de naționala României, care i-a provocat o înfrângere decisivă Ungariei și care a stopat-o în faza grupelor.

La conferința de presă de după meci, se pare că Rasmussen și-a îndreptat tirul reproșurilor în direcția cuplului de arbitri din germania, cel care a condus partida, acuzându-i de multe greșeli. Rasmussen a surprins prin comportamentul său nesportiv, cât și prin limbajul folosit, fapte care n-au fost pe placul oficialilor IHF. Mai mult, același Comitet Executiv, care l-a pedepsit grav pe Rasmussen, nu are de gând să se oprească aici, promițând că va trimite cazul și la Comisia de Etică a federației Internaționale.

Au suspendat un antrenor, vor face la fel și cu arbitrele Bonaventura?

P.S. Aș vrea să văd dacă acest Comitet Executiv păstrează linia fair-play-ului și le sancționează și pe cele două arbitre din Franța, Charlotte și Julie Bonaventura, care au greșit grav, deturnând trofeul mondial în direcția naționalei Olandei

Lasă un răspuns