unsplash

ANM avertizează: Trei zile de caniculă în sudul și estul țării. Temperaturile vor ajunge până la 37 de grade

Administratia nationala de meteorologie avertizează că urmează trei zile de caniculă în sudul și estul țării. Temperaturile vor urca la 37 de grade.

Conform unei informări meteo emisă azi pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă, în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34…37 de grade.

Totodată, vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40…50 km/h.

Îndeosebi vineri și sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități și în Câmpia de Vest, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă.

Trei zile de caniculă și pentru București

De asemenea, meteorologii anunţă trei zile de caniculă și pentru București. Temperaturile vor fi între 35 și 37 de grade, iar vineri și sâmbătă indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Vremea va fi caniculară în orele amiezilor, iar vineri și sâmbătă indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, conform prognozei speciale emise joi pentru Capitală, pentru perioada joi ora 12:00 – sâmbătă ora 20:00.

Temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 19 și 21 de grade.

Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei de joi.

Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare în orele amiezilor și al serilor, când la rafală se vor atinge viteze, în general de 45…50 km/h. site news

Lasă un răspuns