Lufft

ANM avertizează: Cod Portocaliu de vreme rea în 16 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, 7 iulie, o nouă avertizare Cod portocaliu de vreme rea pentru 16 județe din țară, în timp ce toate celelalte județe sunt parțial sau total sub avertizare Cod galben.

Sub avertizare Cod portocaliu se află județele Harghita, Covasna, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Argeș, Bacău, Vrancea, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Cîlărași, Tulcea și Constanța.

În sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi intervale cu vijelii (viteze de 80-90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp, anunță specialiștii.

Toate celelalte județe din țară sunt parțial sau total sub avertizare Cod galben.

Conform meteorologilor, în zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

De asemenea, în nord-vestul Transilvaniei, în vestul și sud-vestul Olteniei și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale, în general, între 55 și 75 km/h.

Avertizările sunt în vigoare până marți, la ora 22.00. site news

Lasă un răspuns