Lufft

ANM a emis un Cod Portocaliu de vreme rea pentru cea mai mare parte a țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vreme rea în intervalul 17 iunie, ora 12:00 – 17 iunie, ora 23:00, valabil în cea mai mare parte din țară.

Miercuri după-amiază (17 iunie) și la începutul nopții de miercuri spre joi (17-18 iunie), în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Moldova vor fi perioade cu aversentorențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Vor fi intensificărimale vântului, grindină și descărcări electrice.

Un cod galben de vreme rea este valabil în perioada 17 iunie, ora 10:00 – 18 iunie, ora 10:00,

Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată, iar zonele sunt din sudul, sud-estul și estul țării, conform Mediafax.

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp, în intervalul menționat.

140 de locuințe, opt instituții publice și 21 de străzi au fost afectate de ploile abundente din ultimele zile, pompierii militari intervenind în 20 de județe, conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. site news

Lasă un răspuns