(FOTO) Animalele de companie, ferite de depresia provocată de COVID-19 prin desene animate. Ideea chiar funcționează

O grădină zoologică a venit cu o idee strălucită, pentru a combate depresia în rândul animalelor.

Doi cimpanzei din Rusia se uită la desene animate pentru a nu intra în depresie, din cauza lipsei vizitatorilor în timpul pandemiei provocate de coronavirusul COVID-19, scrie Daily Mail.

Depresia, alungată cu desene animate

Îngrijitorii susțin că gemenii cimpanzei Tikhon și Anfisa au devenit extrem de triști după ce oamenii au încetat sa-i mai viziteze, în urmă cu peste o săptămână.

“După ce i-am văzut că se întristează, am decis să montăm un TV pe un perete și să le arătăm desene animate,” a declarat directorul grădinii, Andrey Gorgan.

Cei doi cimpanzei s-au uitat la numeroase desene animate, printre care și Regele Leu.

“Desenul lor preferat e unul rusesc despre o mamă maimuță extenuată ce trăiește într-o grădină zoologică,” a continuat Gorban. “S-ar uita non-stop la el.”

De regulă, Tikhon, masculul cimpanzeu, stă tolănit pe o canapea și mănâncă legume în timp ce se uită la desene. Anfisa, femela, se distrează și cu jucării pentru copii. 

În video de mai jos, cimpanzeii au fost filmați în timp ce văd, pentru prima dată, zăpadă. 

Depresia la oameni

„Singurătatea este contagioasă. Este rezultatul unui amplu studiu efectuat în 2009, din care reiese şi că fumatul sau supraponderalitatea sunt molipsitoare.

Dacă, de exemplu, prietenul meu se simte singur, e foarte posibil ca şi eu să încep, cu timpul, să mă simt aşa. În fond, aceste reacţii sunt cunoscute în domeniul psihologiei. Emoţiile sunt într-adevăr molipsitoare, pentru că suntem fiinţe sociale. De aceea ne „contaminăm” şi emoţional.

La persoanele cu un sistem imunitar slăbit, riscul de a se infecta cu viruşi în general sau cu coronaviruşi este mai ridicat. Aşa cum aceşti oameni trebuie să se ferească şi mai mult de o contaminare, şi cei predispuşi la depresie sau tristeţe trebuie să se ferească în plus, pentru a nu cădea într-o astfel de stare”, a dezvăluit psihiatrul german Manfred Spitzer. site news

Lasă un răspuns