Animal de companie, infectat cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să nu mai pupe câinii

Un animal de companie a fost infectat cu coronavirus. Autoritățile din Hong Kong au emis un avertisment către populaţie să nu-şi mai pupe animalele de companie, după ce un câine Pomeranian a fost depistat pozitiv.

Animal de companie, infectat de la stăpânul său?

Departamentul pentru Agricultură, Pescuit și Conservare din Hong Kong a declarat că experții au fost în unanimitate de acord cu rezultatele testării şi că este probabil un caz de transmitere a virusului de la om la animal. Proprietarul câinelui era infectat cu Covid-19, dar câinele nu prezenta simptome, au spus autoritățile. Animalul fusese testat preventiv.

Experți medicali, inclusiv de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), au investigat cazul pentru a stabili dacă câinele a fost infectat sau l-a luat de pe o suprafață contaminată. OMS a spus că, până acum, nu există dovezi că animalele precum câinii sau pisicile să poată fi infectate cu coronavirus.

„Proprietarii de animale de companie nu trebuie să fie prea îngrijorați și în niciun caz nu ar trebui să-și abandoneze animalele de companie”, a declarat reprezentantul departamentul de agricultură din Hong Kong, citat de theguardian.com.

Autoritățile fac apel la populație să nu mai pupe câinii

Autoritățile au avertizat proprietarii de animale de companie din oraș, în care 103 persoane au fost infectate cu Covid-19 și câteva mii sunt în carantină, să nu intre în panică.

„Deţinătorilor de animale de companie li se recomandă să adopte bune practici de igienă (inclusiv spălarea mâinilor înainte și după ce au fost în preajmă sau să manevreze animale, mâncarea sau aprovizionarea lor, precum și evitarea sărutării lor) și să mențină un mediu gospodăresc curat și igienic”, informează autorităţile.

Citește și Dr. Streinu-Cercel, mesaj pentru Diaspora: Nu veniți de Paște acasă. Riscați să aveți surprize

Animalul a fost testat pentru prima dată pe 26 februarie. Testele au fost repetate în 28 februarie și 2 martie, întorcând rezultate „slabe pozitive”.

Căţelul se afla în carantină și va continua să fie testat până când se va o obţine un rezultat negativ și ar putea fi returnat proprietarului său. site news

Lasă un răspuns