Angela Merkel anunță că restricțiile sociale vor fi extinse în Germania cel puțin până la 5 mai

Cabinetul cancelarului german Angela Merkel a indicat joi, 30 aprilie, faptul că măsurile de distanțare socială vor fi prelungite cu cel puțin încă o săptămână, în condiţiile în care locuitorii ţării aşteaptă expirarea acestor reguli în acest weekend.

Șeful cancelariei, Helge Braun, a precizat că se vor menține regulile de păstrare a distanței de 1.5 metri între persoane în spațiile libere, cu excepția celor care locuiesc împreuna și vor fi extinse în mod cert până pe 10 mai.

Angela Merkel va avea joi discuţii cu premierii celor 16 landuri cu privire la răspunsul la pandemie.

O discuție mai amplă cu privire la relaxarea restricțiilor va avea loc la 6 mai.

Presiunile pentru redeschiderea în scurt timp a restaurantelor şi ridicarea interdicţiilor asupra turismului intern cresc, în condiţiile în care suspendarea activităţilor şi restricţiilor cer un tribut drastic economiei germane. În prezent, restaurantele pot funcționa, dar numai pentru a face livrări la domiciliu.

Cel mai nou bilanţ al epidemiei în Germania difuzat joi de institutul de boli infecţioase Robert Koch arată 159.119 cazuri confirmate de infectare, 1478 faţă de ziua precedentă, şi un total de 6288 de decese asociate infectării, cu 173 mai multe faţă de miercuri.

Institutul Robert Koch a precizat că rata de reproducere a coronavirusului de tip nou are o tendinţă de scădere. Experţii în sănătate publică spun că dacă această rată este de 1 sau mai mult nu se poate pune problema relaxării restricţiilor, însă momentan, în Germania este de 0.76. site news


Lasă un răspuns